Ontstaan Nieuw Nederland

We houden u op de hoogte.

1 Reactie

  1. Naar ik begrijp uit de – door mij zeer gewaardeerde – publicatie Coming to terms with early New Netherland-New York History: 1610-1614 stellen Hubert de Leeuw/Timothy Paulson zich op het standpunt dat Jacob Eelkens al vóór september 1613 de oversteek naar de Mauritsrivier zou hebben gemaakt. In de door mij geraadpleegde bronnen heb ik daarvoor evenwel geen aanwijzingen gevonden. Ik ben er derhalve van uitgegaan dat de monsterrol van de Fortuyn voor de reis van september 1613, waar Jacob Eelkens voor het eerst op voorkomt, juist is. Zie ik iets over het hoofd ?

    In afwachting,

    Met vriendelijke groet,

    Peter Charpentier

    Beantwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *